Hoe gemakkelijk mijn WordPress website onderhouden?

WordPress is een van de meest populaire contentmanagementsystemen. Het heeft een enorme community en biedt veel plug-ins om u te helpen uw website aan te passen. In dit artikel gaan we het hebben over hoe eenvoudig het is om je WordPress-website te onderhouden.

Er zijn veel dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw WordPress-website up-to-date en veilig blijft. U kunt updates en plug-ins installeren, uw site scannen op malware of zelfs beveiligingssoftware zoals Wordfence gebruiken.

WordPress is een open source CMS met een grote gemeenschap van gebruikers die elkaar helpen met vragen of problemen die ze tegenkomen bij het gebruik ervan. Er zijn veel gratis plug-ins beschikbaar op internet die u op uw WordPress-site kunt installeren om het ontwerp aan te passen of om nieuwe functies toe te voegen, zoals het toevoegen van Google Analytics of het maken van peilingen.

Wat is een WordPress-website precies?

Een WordPress website is een type website dat is gebouwd met een WordPress CMS.

Er zijn twee soorten WordPress-websites. De eerste is het traditionele type, dat zelf wordt gehost op de eigen server van de klant. De tweede wordt gehost op een service van derden, zoals WordPress.com of Blogger.com.

De zelf-gehoste versie van een WordPress-website heeft volledige controle over het ontwerp en de inhoud, maar het vereist enige technische kennis om het goed te beheren en het moet ook constant worden onderhouden om gelijke tred te houden met beveiligingsupdates en andere wijzigingen in de software omgeving.

Waarom is het regelmatig bijwerken van mijn WordPress-site belangrijk?

Het is belangrijk om uw website up-to-date te houden met nieuwe en relevante inhoud. Zo trek je meer bezoekers, verhoog je je SEO ranking en zorg je ervoor dat je site altijd up-to-date is.

De eerste stap bij het updaten van uw WordPress-website is het maken van een inhoudsplan. Dit zal u helpen op het goede spoor te blijven en te voorkomen dat u wordt afgeleid door andere taken. Vervolgens moet u de beste tijd vinden om nieuwe inhoud op uw site te plaatsen. U kunt dit doen door een planningstool voor sociale media te gebruiken of door elke dag een specifieke tijd vrij te maken voor het bijwerken van de website. Het is belangrijk om uw WordPress-site bij te werken, omdat dit u kan helpen uw lezers betrokken te houden bij uw inhoud. Het helpt je ook om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends in de branche.

Hoe u de beveiliging op uw WordPress-site beheert

Inbreuken op de beveiliging kunnen iedereen en op elk moment overkomen. Het is niet te voorspellen wanneer je website wordt gehackt en wat de gevolgen van die hack zijn. Er zijn veel dingen die u kunt doen om beveiligingsinbreuken te voorkomen.

Er zijn een aantal plug-ins die WordPress-gebruikers kunnen gebruiken voor beveiligingsdoeleinden. Namelijk:

• WordFence

• Sucuri

• iThemes-beveiliging

Deze plug-ins bieden verschillende services, zoals het scannen van uw site op malware of het controleren op wijzigingen in uw sitebestanden die erop kunnen wijzen dat ze door hackers zijn gewijzigd. Sommige van deze plug-ins bieden ook functies zoals tweefactorauthenticatie of wachtwoordherstelservices die handig zijn in het geval dat u uw wachtwoord vergeet of als het wordt gehackt en iemand anders er toegang toe heeft.

Geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.